Vår vision

Ta dig en god titt på samhället vi lever i. Bilda dig en realistisk uppfattning om din omvärld. Tycker du det är svårt? Vi med. Å ena sidan tror de flesta av oss att människor överlag är välvilliga och ärliga. När en man kommer fram till oss och frågar vad klockan är förutsätter vi normalt inte att han vill oss illa. Men plötsligt händer det. Å andra sidan händer det kanske inte riktigt lika ofta som media vill få oss att tro, genom att måla upp en bild där våldtäktsmän tycks lura i varje buske. En bild som signalerar att man skriver under sin egen dödsdom om man påpekar att en annan medborgare beter sig illa när han kissar i trappuppgången, eller att man riskerar åtal om man ändå skulle våga försvara sig. En bild som har till syfte att skrämma upp befolkningen – i bästa fall till att göra något åt saken, i värsta fall till uppgivenhet och passivitet.

Blir det inte en skev bild åt det ena hållet så blir det skevt åt det andra. För att kunna hitta lösningar på problemen krävs det först och främst att vi identifierar dem på ett korrekt sätt, utan att vare sig överdriva eller underdriva dem. Detta är inte enbart BEREDDs uppgift, utan varje människas ansvar. Det är inte fråga om att skuldbelägga den som inte tar sig an uppgiften, utan att klargöra att detta är den enda möjligheten. Det är tyvärr omöjligt för övriga samhället att ta det fulla ansvaret för din säkerhet. Du kanske inte tycker om det, men det är så det ligger till.

Det går visserligen inte att lämna några garantier när det gäller självförsvar, men det går att förbereda sig. I mångt och mycket handlar det om att göra sig till ett svårt byte. Våldsbrottslingar tycker vanligtvis lika illa om att bli misshandlade som du och jag, och väljer offer som inte förorsakar besvär. Deras största övertag är inte någon spektakulär kampskicklighet som man kan se hos ”skurkar på film”, utan att de är vana vid våldsamma situationer. Dessutom har de överraskningsmomentet på sin sida, och är fast beslutna att nå sina mål – men inte till vilket pris som helst. För att jämna ut oddsen behöver vi bli lika fast beslutna att nå våra mål, och vänja oss vid tanken på att bruka våld när så krävs. Öka medvetenheten om problemen och uppmärksamheten i vardagen. Så får vi se vem som överraskar vem.

Vår vision är en BEREDD svensk befolkning. Vare sig en skräckslagen eller en naiv befolkning, utan en medveten befolkning. En person som är medveten om risken att bli påkörd av en bil kan kosta på sig att gå mot röd gubbe när så är lämpligt. Han ser sig för, och vet hur han går på stadens gator. Självförsvar är inte annorlunda. När man kan reglerna, så vet man när det är okej att bryta mot dem. Vi vill tillhandahålla självförsvarets spelregler, så att du ska kunna ta ställning till dem och själv fatta ett väl övervägt beslut. Vi vill att du ska vara BEREDD.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Om

Välkommen till BEREDD!


%d bloggare gillar detta: