Hej!

Hur hittade du hit? Kanske hade du bara vägarna förbi, klickade på en länk, och så vips var du här. Ämnet självförsvar kanske då är helt nytt för dig och du tvekar om denna sida verkligen är något att spilla tid på. I så fall inbjuder vi dig att läsa i 60 sekunder till och sedan känna efter om du känner annorlunda.

Kanske är du en rakt motsatt person. Någon som själv blivit utsatt för våldsbrott. Någon som gärna hade “spillt tid” på vad som helst som hade kunnat rädda dig eller hjälpa dig den där gången. Någon som vet att den där gången kan komma igen. I så fall beklagar vi djupt. Ingen människa ska behöva uppleva något sånt. Men nu ser världen ut som den gör, och du ska veta att BEREDD finns här för att hjälpa dig att själv göra något åt situationen.

Vår mission är att hjälpa vanliga människor att motverka och hantera våldsbrott. Om du inte tror att just du kan drabbas av detta är du precis ett sånt lätt byte som våldsbrottslingar föredrar som offer. Vi säger inte detta för att skrämmas, utan för att det är så det är. Vi vill att du ska ha en realistisk syn på omvärlden och din egen förmåga, för det är där allt självförsvar börjar.

Om du har kommit såhär långt förmodar vi att du undrar vad vi kan göra för dig. Och vi vill då samtidigt passa på att berätta vad du kan göra för oss. Detta hänger på många sätt ihop, eftersom BEREDD handlar om ett utbyte av information som gynnar alla. Ett sätt att bearbeta en jobbig upplevelse är att berätta om det, att skriva av sig. Dessutom finns det många som kan lära av dina erfarenheter. Hör gärna av dig om du vill bidra med din berättelse.

Om du är allmänt intresserad av självförsvar, är vårt arkiv en bra utgångspunkt. Även den med ett specifikt intresse är välkommen att botanisera i de olika kategorierna – använd gärna sökfunktionen. Artiklarna blir bara fler och fler, så om du inte hittar en artikel idag kan det vara värt att kolla igen om ett tag. Varför inte höra av dig med en kommentar om vad du skulle vilja läsa om?

Fast du kanske redan vet en hel del om självförsvar? Plocka då gärna de russin ur kakan som du finner här och hör av dig om du är intresserad av att själv bidra med en artikel eller kanske författa mer regelbundet. Vill du tipsa om en självförsvarskurs eller liknande står vårt kalendarium till ditt förfogande helt gratis.

Vem du än är hoppas vi att du ska få stor behållning av BEREDD, utan att för den saken hoppas att du ska behöva använda dig av kunskapen. Det är mycket bättre att ha kunskap och inte behöva använda den, än att behöva den och inte ha den. Välkommen!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Om

Välkommen till BEREDD!


%d bloggare gillar detta: